Inget husk och inget xantangummi i de här glutenfria kolasnitten. Kakorna är helt utan gluten, äggoch laktos, och kan lätt göras helt mjölkfria genom att byta smöret mot mjölkfritt margarin
Det är extra viktigt när det gäller glutenfritt bröd, som nästan är omöjligt att få till lika luftigt och "mufsigt" (som min svägerska brukar säga) som ett vanligt bröd - såvida man inte vill använda en mix baserad på vetestärkelse
Glutenfripasta förstås - den här gången bönpasta av sojabönor - och till det en lättgjord, smakrik och grönsaksförstärkt röra på champinjoner, grönkål, brysselkål, oliver och bacon
Istället tog jag fram min favorit - fiberhusken - och gjorde bröd på ägg, nötter och lite kryddor. Efter tre veckor i Sverige där jag varit allt annat än nyttig - eller ja, så värst onyttig har jag inte varit heller, jag har bara ätit mycket av sådant som jag inte kan få tag på i Italien
Pastan är glutenfria "snören" av majs från en italiensk tillverkare (italienarna är bra på det här med glutenfritt), och röran är en riktig goding - en smakrik blandning av champinjoner, purjo, vitlök, räkor, parmesan och en god kryddblandning
LivsstilGlutenfri wrap med stekt ägg, avokado, polkabeta och jordgubbar Av. B Free WrapBroccoliEnkeltFärgglattFrukostGlutenfriWrapGlutenfrittHälsosamtJordgubbarLätt LunchMejerifrittMellanmålPolkabetaStekt äggÄldre
0-6 mån efter op (- 31,5 kg). 0-12 mån efter op (- 37,6 kg). 2013-10-10 Nu har det gått drygt 2 år sedan min operation och jag har "landat" på en vikt på ca 78 kg känner mig nöjd med min vikt, har just nu inget behov av att väga varken mer eller mindre. 0-6 mån efter op (- 31,5 kg). 0-12 mån efter op (- 37,6 kg). 2013-10-10 Nu har det gått drygt 2 år sedan min operation och jag har "landat" på en vikt på ca 78 kg känner mig nöjd med min vikt, har just nu inget behov av att väga varken mer eller mindre
Dela degen i två delar, forma två limpor ochlägg på bakplåtspapper på plåt. Vi har redan börjat ge honom mer än hälften av den rismjölk han fick förut och nästa steg är att försöka få Mattheo att ge upp sina risrån och riskakor och äta mjukt bröd istället
Kanel sägs vara bra för att hålla blodsockret i schack, fibrer ska väl vara bra för magen och sänker blodfetterna (om det är rätt sorts fibrer, vill säga), ochsesampasta - tja, det är väl lite nyttigare än margarin i alla fall
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.