Redan vid niotiden på morgonen åkte grisen in i ugnen och där fick den stå i nästan nio timmar. Det har cirkulerat runt en del recept på pulled pork i matbloggsvärlden men jag körde på Tina Nordströms recept som hon körde i sitt nya program "Tina på besök"
Receptet hittade jag på matplatsen. Häll limesaften över rödlöken och strö på lite flingsalt. Vi hade vildsvin i frysen, en bog på 1 1/2 kilo. Ställ grytan med lock på i ugnen i 6 timmar
Skala och klyfta löken, skala vitlöken, fördela runt och på köttet. Vänd på köttet efter halva tiden. När köttet är klart lägg över det på ett fat och fiska upp vitlökarna och häll sedan
Näst på tur står nog vildsvinsburgare, och de ska så klart grillas. Det var tänkt att vi skulle ätit det i lördags, men när Lars vid femtiden föreslog att vi skulle ta en drink på Köttkrogen blev det ändrade planer
Jag hade min svåger och hans tjej över på middag som bägge är vegetarianer och dessutom ganska hippa, så det var the perfect opportunity att testa det som alla sagt är det mest djurvänliga(
Jag fick förmedlat till mig att det tros komma sig av att styckningsdetaljen i fråga passar bra att röka, och att rökt bog passar bra att äta när man är på picnic
Marinera köttet på alla sidor. Värm upp såsen på en medeltemperatur i cirka 10 minuter. Grädda pannkanan på båda sidor och totalt sett i cirka 2 minuter eller tills pannkakan börjat att få en gyllenbrun färg
I fredags firade jag och Sebbe med lite Pulled Pork gjort på picnic bog. En perfekt söndagsmiddag som du förbereder på morgonen och låter stå i ugnen hela dagen medan du kan slappa i soffan
Finstrimla lök och vitlök och lägg uppe på karrén. Sätt på locket igen och låt den fortsätta i ugnen. Om du ställer in den tidigt på morgonen, låt den bara vara, åk och shoppa eller fika med en vän
När det är bra priser på ekologiskt kött brukar vi köpa på oss och fylla frysen. Just nu har det varit bra priser på tjocka revben på Coop, så förra helgen testade vi att långkoka och sedan grilla revbenen
Gnid in kryddorna på köttet. På med locket och in ugnen på 125 grader i ca 5-6 timmar. Idag lagade jag pulled pork till middag igen (detta var nog tredje eller fjärde gången
Veganska hamburgare på Formbar Färs med Burgerdudes. Det jag dock vet är att det är sjukt enkelt att laga jävligt god vegansk kebab och att jag ALDRIG varken har saknat originalet eller klämt mig en fyllekebab av något annat slag än de veganska
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.