Helgen har varit underbart bra med både skidåkning, goda vänner, partaj och massa annat roligt. På lördagen tog vi starklunch och jag åt en otrolig pizza med renskav, smörstekta kantareller, rårörda lingon och pepparrotssås på, vilken upplevelse
Linser som smaksätts med ingefära, kokosmjölk, curry och en touch av hetta blir en otroligt god middag att ställa fram på bordet och för familjen att samlas kring
Veckans vegetariska. Kokosgryta med gurkmeja. Massvis med gurkmeja såklart. Kör man med kokosmjölk, skeda ur mer av det feta och skippa lite av vattnet
En klassiskt pytt-i-panna innehåller ju vanligtvis kött men denna rätt tycker jag går utmärkt att variera både med och utan kött och dessutom kan man testa olika kött, rotfrukter eller varför inte ost
Lägg upp och ät, inga konstigheter. Det är inte alltid min matbutik har så stort utbud av ekologiska grönsaker och sedan älskar jag utmaningen att komponera nya rätter av det som dyker upp i veckans låda
Nu är jag sugen på att även göra min egen tahini men till det här receptet fick det bli en färdigköpt och den passade väldigt bra i morotssoppan tillsammans med fänkålsfrön och kummin
Burrito eller fajita på pulled beef med mexikanskt ris, blandade grönsaker, guacamole, salsa och gräddfil är en stor favorit som går att köpa på ett GRYMT ställe här i Göteborg som heter Wrapped
Detta går i linje med min matfilosofi och jag kommer under tiden att förhoppningsvis få god erfarenhet av matlagning till många, ekonomi/inköp, planering och hygien
För att inte tala om kålrotsmoset med purjolök som vi absolut kommer att göra igen. Lägg i en kastrull med saltat vatten och låt koka tills det är mjukt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.