Men innan jag går till tåget ska jag såklart dela med mig av veckans vegetariska recept som är en mozzarellagratinerad pastagratäng med broccoli och fänkål
Vegetarisk pytt med brysselkål, svamp- och gröna linser. pytt med brysselkål, svamp och gröna linser. Enkel vardagsmat med smaker som hör årstiden till
En klassiskt pytt-i-panna innehåller ju vanligtvis kött men denna rätt tycker jag går utmärkt att variera både medoch utan kött och dessutom kan man testa olika kött, rotfrukter eller varför inte ost
Det är inte alltid min matbutik har så stort utbud av ekologiska grönsaker och sedan älskar jag utmaningen att komponera nya rätter av det som dyker upp i veckans låda
Nu är jag sugen på att även göra min egen tahini men till det här receptet fick det bli en färdigköpt och den passade väldigt bra i morotssoppan tillsammans med fänkålsfrön och kummin
Krämig polenta med lök, svamp och rosmarin. Men ger du den bara tillräckligt med kärlek under tillagningen så ska du se att den kommer ge dig samma kärlek tillbaka när du äter den
Ersätt mjölk, grädde och yoghurt med t ex ris-, havre-. Servera grytan med ris. Skala och finhacka. Prova gärna med andra grönsaker också, som paprika,
Jag gräddade bara ena sidan och lade på ost direkt i stekpannan, tills den smälte och lade sedan på den frästa spenaten/svampen och toppade med lite tomat och pressade citron över
Nu är det åter jobbvecka och jag drar igång veckan med ett vegetariskt recept, precis som vanligt. Tryck sedan på potatisens sidor (med grytlapp emellan) så att den "öppnar upp sig"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.