Det här med vänner – när man är vuxen och hittar nya vänner i samma stad man bor i, och man bara undrar hur det kommer sig att man inte känt denne hela livet
» E-postadress. Glutenfritt långpannebröd med oilvolja, timjan och flingsalt. Idag ska jag dela med mig av ett recept på ett gott, lättbakat och användbart och glutenfritt bröd som jag bakade i en mindre långpanna/ugnsform i helgen
Fördela smöret eller kokosoljan jämt utan klumpar i mjölet med fingrarna. Smarriga, rejält mättande och fiberrika fullkornsscones som passar perfekt till en god och hälsosam helgfrukost eller brunch
Förmedlat från Hemmets Journal med vänliga matglada hälsningar genom Katinkas Kitchen. Eller strö över lite ost innan de går in i ugnen så gratineras de fint och får ett knaprigt täcke
Idag tänkte jag bjuda er på en helt fantastisk ostpajmed fem olika sorters ost. Den hör kanske inte till det allra mest hälsosamma man kan äta, men det kan som vanligt balanseras med vad man äter till
I det här receptet har jag använt durramjöl och teffmjöl (läs mer i listan över glutenfria mjölsorter) men man kan byta ut dem mot andra mjölsorter med liknande egenskaper
Inte heller några flådiga bakverk blev det, utan jag fick nöja mig med te och glutenfriascones. Forma sconesmed fuktiga händer, eller klicka ut med hjälp av sked
Spritsa grädden snyggt på tårtan, toppa med krossad daim och jordgubbar. Vispa med elvisp ca 1-2 min tills du får en ljus och fluffig smet. Lägg ett bakpapper i botten på en springform med löstagbar kant, ca 24 cm, häll smeten i formen
Helt glutenfriamed mandelmjöl som man absolut kan byta ut till annat glutenfritt mjöl. Scones är ju inte helt fel, enkelt gott och lättbakat bröd utan jäst
Servera nybakade och varma med smör, ost och marmelad. Boken fick jag av mamma i födelsedagspresent och där finns massor med lockande recept som jag längtar efter att få baka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.