Jimmy gjorde ett gästinlägg på bloggen förra året i oktober, och kom med massor av härliga vardagstips på hur man på enklast och bästa sätt själv kan påverka sin vardag att bli mer klimatsmart, miljövänligare, ekologisk, you name it
Här hemma har jag varken lagat eller ätit mat på en vecka, men jag har ett välfyllt akriv som tur väl är, så nog ska jag kunna ge er ett gott vardagstips i alla fall
Det är ett väldigt bra vardagstips. Den här köttfärspirogen brukade mamma göra när jag bodde hemma. Eftersom vi alltid har kallat den för Ylva pirog så förutsätter jag att det var mammas väninna Ylva som bjöd oss på den första gången
Bakat eget bröd. Jag försöker baka eget bröd här hemma, men tycker faktiskt bäst om köpt rostbröd. När jag bakar bröd så blir det ofta lite grövre bröd till mannen, men eftersom han glömmer att ta upp brödet från frysen, äter han av mitt rostbröd och hans bröd ligger kvar i frysen
Nu kan jag äntligen skriva om det som har sysselsatt mej de senaste kvällarna. Jag har nämligen gjort hemmegjorda praliner till all dagispersonal på Luddes dagis
I går så bakade jag för första gången på länge. Jag tycker ofta att matbröd inte blir så bra när jag bakar, så för det mesta så bara ligger det i frysen, alternativt att jag glömmer att frysa och sen hittar jag det längst in i skafferiet efter nån vecka
Börja med att putsa köttet och ta bort fettkappan. Skär det i åtta skivor ca 2 cm tjocka. Banka ut dem med en köttklubba till halva tjockleken (tips - lägg en plastfilm ovanpå köttbiten och banka ut den med botten av en kastrull)
Nu på försommaren så har många turen att få mycket rabarber. Vi har inte den turen, men lite får vi. Jag blev sugen på att göra rabarbermarmelad, det blev underbart gott, så alla ni som har rabarber över, prova gärna detta recept
Här kommer ett recept på bröd som jag ibland bakar. Det blir två formbröd som jag lägger i avlånga sockerkaksformar5 dl ljummet vatten50 g jäst1 dl rapsolja½ dl sirap2 tsk salt4-5 dl vetemjöl10 dl "annat, grovt", t ex 2 dl rågsikt, 4 dl grahamsmjöl, 2 dl vetekli, 2 dl havrekli
Det största problemet som alla som odlar squash har, är väl att det ibland blir FÖR mycket squash. Och väljer man som jag, att odla ca 15 plantor, så får man räkna med att många squash växer sig för stora innan man hinner skörda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.