Hemmagjorda maränger och chokladsås
Annas vardagstips i köket
Annas vardagstips i köket
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl strösocker 1 krm ättika Dela ägggulan från vitan. Det är bara vitan som ska användas till maränger (gulorna kan användas till pannkakor eller nåt...). Viktigt att hälla vitorna i en torr, ren bunke, det får inte vara nåt fett i bunken. Vispa med elvisp i några minuter. Tillsätt ättikan, vispa ca en minut till. Tillsätt strösocker, lite i taget, vispa kraftigt tills du kan vända upp och ner på bunken utan att smeten rinner ut. Ta ett bakplåtspapper, rita rundlar ca 10 cm i diameter med blyerts, vänd på pappret (det glömde jag och fick blyertsstreck på marängerna...). Häll smeten i en spritspåse. Täck cirkeln med lite smet - gärna med en sked, och spritsa sen en kant runt cirkeln. In i ugnen ca 100 grader i ca 1 timme Chokladsås;1 dl vatten 1 dl strösocker 1 dl kakao Låt vatten och socker koka upp. Tillsätt kakaopulvret, låt koka upp.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.