Nuförtiden skulle vi nog dessutom tala om nordafrikanskt, sydafrikanskt eller västafrikanskt osv om de olika köken i Afrika för de skiljer sig åt beroende på geografin och lokala råvaror samt varifrån de fått influenser när det gäller det kulinariska
Dela äggen i halvor och lägg på ett fat. Dela blogginlägget. Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Google+ (Öppnas i ett nytt fönster)Click to email (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Tumblr (Öppnas i ett nytt fönster)GillaGilla Laddar
Del upp laxen i mindre bitar och lägg ut dem uppe på salladen. IngredienserEn bit färsk lax, som grillas2 skivor chèvreHallonbalsamico (den sorten som är lite segare, mer som en sirap)Vinegrette på oliolja, balsamvinäger, vitlök, salt och pepparBlandad grön sallad efter tycke och smakKanderade pecannötter (hetta upp en stekpanna, lägg i nötter och lite socker och vatten, låt smälta ihop, ta upp och fördela ut på bakplåtspapper, låt svalna)1 granatäpple Jag tycker det är trevligt att servera den här rätten på ett stort fat. 2 skivor chèvre
lördag, den 8 april 2017, kl. 5 dl mjölk50 gram smör 1 blått paket jäst 1 msk socker 2 tsk salt 11-12 dl mjöl ÄggVallmofrö, blå Gör såhär. Värm till 37 grader 2. Tag upp degen på mjölat bord, dela i 24delar. Sätt ugnen på 250 grader
Dela paprika och squash i mindre bitar och lägg ner i soppan. Dela på. 9 Februari 2016 /. 20. 400 g krossade tomater5 dl vatten2potatisar2 morötter1 lök2vitlöksklyftor2grönsaksbuljongtärningar2 lagerblad1 tsk timjan1 tsk oregano2 tsk paprikapulver2 msk chilisås1 röd paprika1/2 squash1 b vita bönorSkala potatis och morötter och dela i mindre bitar. 2 potatisar. 2 morötter. 2 vitlöksklyftor. 2 grönsaksbuljongtärningar. 2 lagerblad. 1/2 squash
från Västerbotten" för att den innehåller västerbottensost. Matjessilltårta från Västerbotten ca 10 bitar. 200 g kantskuren kavring. 2 burkar matjessill. 2 dl creme fraiche ej lätt. Tårtan passar jättebra att förbereda 1-2 dagar innan servering. 200 g kantskuren kavring. 2 burkar matjessill. 2 dl creme fraiche
Dela det här. Sötman från purjolöken ska komma fram, ingenting ska brännas och bli beskt. 2,5 dl vispgrädde. 2 – 2,5 dl mjölk. 2 tsk salt. 2. Ansa purjolöken och skär den i strimlor, 1 – 2 cm. 2,5 dl vispgrädde. 2,5 dl mjölk. 2 tsk salt
Skär köttet i "stroganoffstrimlor" och kabanosserna i ca 2 cm långa bitar. 200 g kabanosser. 2 gula lökar. 2 vitlöksklyftor. 2 buljongtärningar. 2 msk fransk senap. 2 dl grädde. 1 1/2 tsk dragon. 2 krm svartpeppar
Dela degen i 10 lika stora bitar och kavla ut dem i omgångar, mjöla bordet om det behövs. Hetta upp en panna med olja eller smör och stek bröden ca 2 minuter. 2 dl vatten, ljummet. 5 dl vetemjöl special 1 tsk flingsalt 0,5 msk olivolja 2 dl vatten, ljummet Olja, eller smör till stekning
Fördela musslor och räkor över och runt om. Låt fisken sjuda 10-12 minuter. 2 dl vatten. 25 g smör. 2 msk hackad persilja. 2 msk ströbröd. 5 dl mellangrädde 2 dl vatten 25 g smör eller margarin 1 st fiskbuljongtärning 2 msk hackad persilja Gratinering. 5 dl herrgårdsost 2 msk ströbröd flytande margarin Ugn. 225° Det här behövs för ca 4 port
Även dagens recept är hämtat från en kollega i matvärlden, en tjej som befinner sig på andra sidan jordklotet, närmare bestämt Singapore, en av våra absoluta favoritstäder faktiskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.