På sambons släktgård växer det gråpäron i ett träd. Jag älskar att bara äta dem som de är men de blir snabbt dåliga och är svåra att njuta av under en längre tid
Sockerlag. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstång och -frön i en gryta tillsammans med vatten, socker, citronsaft, stjärnanis och kanel, och koka i 20 minuter
Skala päronen och ta bort kärnhusen. Skär dom i skivor (båtar). Blanda vatten, socker, ingefära, vaniljsocker och citronsaft och låt päronen koka försiktigt i blandningen ca 10 till 30 minuter (tiden beror på päronens fasthet), de får inte koka sönder, känn med sticka
Koka upp socker och vatten till päronen. Skala, kärna ur och tärna päronen. Lägg ner tärningarna i sockerlagen och sjud i cirka 3 minuter, tills päronbitarna mjuknat
Sockerlag. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstång och -frön i en gryta tillsammans med vatten, socker, citronsaft, stjärnanis och kanel, och koka i 20 minuter
Koka upp socker, vatten och citron till en sockerlag. Skala päronen och kärna ur dem från undersidan. Lägg ner päronen i sockerlagen och sjud dem mjuka i cirka 10 minuter
Inkokta päron. Har du ont om tid så köp inkokta päron på burk. Gör så här. Skala päronen. Koka upp vin, socker, vaniljstång, ingefära och citron (lägg ned den pressade citronen) i en kastrull
Inkokta päron är riktigt gott tycker jag och kan inte alls jämföras med päronhalvor på burk. Börjar jobba klockan halv två och njuter av ledigheten så länge
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.