Detta blir ca 3 plåtar söt/surt godis. 25 gr gelatinpulver. 1 dl sockerfri saft. 1 dl vatten. (eller 1 dl sockerfri saft till för att få mer smak det rekommenderas)
vanilj. Vissa säger 116 grader andra 125 grader, själv har jag gjort hellyckad fudge då smeten bara var uppe i 100 grader men klarade kulprovet, så jag tror inte att det är så viktigt men speciellt mycket exakthet här
Hemgjord daim. 2½ dl ljus sirap. 2½ dl strösocker. 2½ dl vispgrädde. 200 mörk eller ljus choklad. Koka upp alla ingredienserna tillsammans i en kastrull
Det blev saffransbullar och min favoritfudge kokandes till stämningsfull julmusik. Den goda fudgen har hängt med mig flera år nu och jag tror det var inne hos kryddburken jag först såg receptet
Tillsätt socker, kakao, salt, vaniljsocker och ägg i kastrullen och rör om. 125 g smör2 ½ dl strösocker1 dl kakao1 nypa salt2 tsk vaniljsocker2 ägg1 ½ dl vetemjöl. 2 tsk vaniljsocker
Ta av från värmen och rör ner strösocker, salt, kakao, vaniljsocker och vetemjöl. Om du vill vara säker på att inte få klumpar så sikta ner mjöl, kakao och vaniljsocker
När fudgen kokat klart, ta den av spisen och rör i smör, vaniljsocker och ev. Jag kör den gamla klassikern när jag gör fudge, dvs kulprov för att kolla om den är klar
Det här är receptet på mina vanilj cupcakes som jag brukar använda rätt så ofta. Jag älskar att använda vaniljstång i nästan alla mina bakverk men har man inte det funkar det bra med att använda vaniljsocker av god kvalité
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.