Nougatpraliner. Nougat, nötter, choklad och krisp - vad kan gå fel. Skär små rutor så blir det som en liten pralin som smakar ganska likt den i Aladdinasken
Rocky Road Fudge heter det och är busenkelt att göra. Alltså det här julgodiset är så gott. D. Ett självklart recept i EDITHS BÄSTA >> (Bild på kondenserad mjölk finns HÄR >>)
Enkelt recept på fantastiskt god tryffel med mörk choklad och after eight (ca 40 st). Den mörka chokladen ger en "vuxen smak" och passar bra till en kopp kaffe
Det blev saffransbullar och min favoritfudge kokandes till stämningsfull julmusik. Den goda fudgen har hängt med mig flera år nu och jag tror det var inne hos kryddburken jag först såg receptet
Schweizernötfudge. Smält 200 gr schweizernöt chokladkaka,. Denna kakan är så god. En favorit. Äldsta dotterns kompis skulle komma så jag bakade denna till ändamålet
Christmas Fudge CakeBotten100 g smör240 g strösocker1 nypa salt25 g kakao2 tsk vaniljsocker100 g vetemjöl2 äggMintkräm25 g smör1 msk sirap1 burk kondenserad mjölk (den på 397 g)75 g rostade hasselnötternågra droppar pepparmintGanache100 g mörk choklad (ca 50%)60 g vispgräddekrossade polkagrisar + polkaspånSätt ugnen på 150 grader
Jag kör den gamla klassikern när jag gör fudge, dvs kulprov för att kolla om den är klar. (Tag en tesked fudge ur kastrullen och droppa i ett glas eller en skål med kallt vatten
Här har vi lite ett av tre fudge som fanns med på bordet, mjölkchoklad fudge. Jag vispade inte upp den här fudgen så mycket som de andra, vilket resulterade i en mjukare fudge, inte som kola, utan mjukare fudge
Vissa säger 116 grader andra 125 grader, själv har jag gjort hellyckad fudge då smeten bara var uppe i 100 grader men klarade kulprovet, så jag tror inte att det är så viktigt men speciellt mycket exakthet här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.