Minns för flera årsedan när jag såg Two Fat Ladies fritera en lustig blomma på tv. Blanda sedanen frityrsmet, först de torra ingredienserna och sedan olivoljan och det kalla ölet
När vi började var våra äldsta barn två år gamla och nu är de åtta, jisses vad årengår. Min lillasyster Malin och hennes familj var här dagarna innan så hon hjälpte mig lite med en del förberedande, och så bjöd vi min bror och hans familj och då hjälpte de till lite också… det gäller att vara lite om sig och kring sig när man sitter i knipa
Och har man problem med att fläta ihop fisken så skall man inte misströsta för det, lägg bara det olika filéerna på varandra och stek dem som dom är, det är inte konstigare än så, huvudsaken är att du har dessa två fisksorter på tallriken för det är det som ger dengenuina och upplevelsefulla smaken, om det sedan är flätade eller ej är av mindre betydelse
den (magen alltså) har surat och bråkat och varit allmänt odräglig sedan i torsdags och bara suttit där som en tjurig tonåring och matvägrat, menigår kväll var allt äntligen förlåtet när jag äntligen fick smälla i mig den här vackra tingesten
det är ju bara några dagar sedan vi klippte gräset på landet och beundrade bondgårdens rosor. Kort sagt, det har varit en härlig, men ganska märklig höst
Låt svalna och dela sedan i mindre bitar och lägg i en stor skål. Den här rätten gjorde jag förra helgen när min dotter fyllde år, en grekisk inspirerad rätt som bestod av souvlaki på lamm, dvs grillspett med lammkött och paprika
Köttfärslimpa är perfekt att förbereda och sedan frysa in, och dessutom en ugnsrätt som sköter sig självt i ugnen, vilket betyder att det inte heller vid tillagningen behövs avsättas särskilt mycket tid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.