Under tiden gör potatismos som du sedan serverar till. Grovmalen svart peppar. Under tiden blanda Crème fraiche med Sweete Chili Asia, hacka tomater, lök, och champinjonerna, lägga ner allt röran förutom osten, där tar du endasthälften, resten ska strös på innan den ska in i ugnen
Fördela purjolök, tomater och dill över korven. 1500 g falukorv 1 st purjolök liten 200 g cocktailtomater 1 dl hackad dill 3 dl vispgrädde 0. 5 dl pepparrot färskriven Servera med. 225°Skiva falukorven och lägg skivorna omlott i en ugnsfast form. 1Skölj och strimla purjolöken. Tillaga mitt i ugnen, ca 20 minuter
Strimla löken och finhacka vitlöken. 750 g benfri kassler. 11 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja. 13 dl Kvibille® cheddar riven. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 750 g benfri kassler 1½ kg potatis 1 morot 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 1 röd paprika 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 6 dl Arla Köket® syrad grädde lätt 15% 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 3 dl Kvibille® cheddar rivenSättugnen på 200°. 1Fräs lök, vitlök och paprika i smör i en stekpanna. Blanda alla ingredienser och lägg i en ugnssäker form, ca 20x30 cm. 1Häll över den syrade grädden och tillaga i nedre delen av ugnen ca 30 min. Strö över osten och gratinera ytterligare ca 30 min
Vispa ihop ingrediensernatillsåsen. En gratäng med allt i ett är alltid uppskattat. Och en ny version av falukorv som man inte kan få för många utav heller
Tillsättsenap, lagerblad och pepparkorn. Ansa och skiva purjolöken. Koka upp buljongen i en gryta. Ta bort skinnet på korven och skär den i 1 cm tjocka skivor. 2 tsk dijonsenap. 250 g falukorv 1 st morot 5 st potatis 1 st purjolök dm 2 dl hönsbuljong av tärning 2 tsk dijonsenap grov 1 st lagerblad 5 st svartpepparkorn Garnera med
Skiva sedan upp falukorven, purjolöken och tomaterna i lagom tunna skivor och varva detta i en stor ugnsfast form tillsammans med krossade tomater, broccolin och div kryddor
Bjud gärna en grönsallad till. Smält matfettet i en eldfast form i ugnen. Lägg allt i formen och rör om. Skär tomaten i klyftor och stick ner dem i äggsmeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.