Mjölksyrejäsning är en mognads och förädlingsprocess som sker i två olika faser. Jag har fått frågan efter mitt tidigare inlägg om vad mjölksyrade grönsaker är, så jag kanske borde förklara processen också
För att reda ut begreppen och för att lättare komma på vilken kost du vill fokusera på har jag gjort en kortfattad sammanställning av några olika typer och vad de i stora drag går ut på
Smakmässigt är det fyra helt olika såser som står uppdukade här idag och vi kan intyga att de alla smakade fantastiskt gott och vad vi förstår på värdinnan så är dom precis så lättgjorda som det låter
Man tager vad man haver. Ja, det var den helgen det. Helgen gick snabbt som vanligt men vilken helg vi har haft, jätteskönt väder, jobb i trädgården varvat med matlagning och båttur
Tillaga couscous enligt anvisningarna på förpackningen - salt. Koka linserna i 10 minuter. Hacka zucchini och morot i ca 0,5 cm i diameter och paprikan i lite större bitar
Lätt att variera eftertycke och smak, eller vad som finns i kylen för tillfället. Grönsaker rostade i ugn är ett superbra tillbehör tillolika kött- och fiskrätter
Något som är otroligt gott är rostade grönsaker. Ett helt fantastiskt tillbehör att ha vid sidan om. Plocka fram dina favoritgrönsaker, skär dem i bitar, häll på lite olja, salta, peppra och rosta dem i ugnen (eller på folie över grillen) på 225 grader
Inte vad jag skulle ha valt själv, men han var nöjd. Jag har infört att alla i familjen får välja mat varsin dag och då också laga den eller hjälpa till, beroende på ålder
Ugnsrostade grönsaker med fetaost. Nu har vi haft grillpremiär för säsongen här hemma. Vi grillade baconlindade kycklingfiléer som serverades med ugnsrostade grönsaker och basilikamajonnäs
Nu tänkte jag dela med mig av några tips på vad man kan göra med äggvitor som blir över. Hoppas att ni fått liiite inspiration vad ni kan göra med äggvitorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.