För lite sen gjorde jag vårrullar för första gången. Jag älskar vårrullar och när jag hitta detta recept så blev jag överlycklig för det verkade så enkelt
Fläsk&BambuWok. 24 maj 2018 @ 21. 10. Idag blev det en hastigt ihopslängd middag av strimlad skinkstek som jag hade fryst in nyligen och bambuskott som jag varit och köpt med lite andra asiatiska produkter
Det här är verkligen mat som går hem hos alla, barn som vuxna älskar det. Det funkar även perfekt att göra glutenfritt så längre ner i receptet finns den glutenfria varianten av tempurasmet
Igår gjorde jag vårrullar för första gången, fattar inte att jag inte gjort det förut. Visst jag har gjort sådana med rispapper som ska ätas kalla men igår var första gången jag friterade vårrullar
Vi har en asiatisk butik här i schtaan som heter Jacks som importerar utländska varor. Det är ett paradis för en sån som min systerdotter Hanna som älskar asiatisk mat
Ännu en kinesisk maträtt som smakar himmelskt och som är ganska lätt att tillaga. Servera med osaltat Basmatiris så smakar det precis som om man är på en Kinakrog
Ingredienser Portioner. 36 degknyten 2 salladslökar 2 kinakålsblad (2 kinakålsblad motsvarar 1 liten pak soi) 1 1/2 cm färsk ingefära 250 g fläskfärs 1 msk soja 1 msk maizena majsstärkelse 1 msk vinäger, gärna risvinäger 2 tsk sesamolja 1 tsk socker 1 pkt vårrulle eller wontondeg tunna degblad som finns frysta i butiker med asiatiska produkter kinakålsblad till ångkokning Lägg till i inköpslistan
4 Vårrullar 4 port ris, gärna jasminris 280 g böngroddar 1 rödlök ca 300 g morötter 75 g sockerärtor 2 tsk vitvinsvinäger 2 1/2 msk olja salt och peppar ca 400 g kycklingfärs 2 msk japansk soja 270 g filodeg bakplåtspapper 1 msk sesamfrön Sötsur dippsås 1 lime 1 dl hoisinsås 1/2 tsk sambal oelek 1 tsk japansk soja 1 msk sesamfrön Till servering 100 g råkostsallad Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.