Blanda matvete/dinkel med grönsakerna och tillsätt basilikan. Sallader & grönsaker /. I skrivande stund tittar jag ut genom fönstret och ser regndropparna rinna nerför fönsterrutan, tar en klunk varm kaffe och drar koftan lite tätare om mig
Jag har verkligen fått dille på goda sallader. Mycket grönsaker och underbart gott och mättande. Till en portionca 1 dl kokt matvetenågra färska champinjoner, skivade och frästa i lite olja - krydda med salt och pepparen bit av vardera palsternacka, morot, rödbeta, paprika och squash – skurna i bitar och rostade i ugnen med lite olja och krämig balsamvinägerlite strimlad rödlökca 1 dl stora vita bönor½ avokado skuren i bitarfärsk bladspenatlite pressad citronLägg upp allt på en tallrik och njuuut
Eftersom vi skulle äta vår fläskfilé med en nudelsallad så passade Håkan på att testa ett recept på en vietnamesisk dippsås som han visste fanns i Lisas bok "Det godaste jag vet"
Salladen kan man också experimentera medoch byta ut och lägga till, allt efter tycke och smak. Rosta nötterna till salladen lätt i olja i en stekpanna tillsammans med skivad vitlök
Häll såsen genom en sil och mixa jordnötterna med mixerstav. Vi gick all in och använde japanska kryddor, som vi köpte under vårt besök i Japan, men det går lika bra med bara koriander och mynta
Blanda olja, citronskal, pressad vitlök och rosmarin i en skål. Lägg i kotletterna och vänd runt. Krydda kotletterna med salt och peppar och grilla dem 3–5 minuter per sida
Smaka av med salt och peppar. Salta och peppra rejält. Klicka över smöret och ringla över olivoljan. Vätskan ska vara genomskinlig och klar när du skär vid låret
De här rörorna passar bra till plockmat och gott bröd men också i pitabröd med kött och grönt. Mixa allt till en slät röra och glöm för allt i världen inte att smaka av
smaka av med salt. grillad lax, klyftpotatis/ris ochsallad. Receptet fick jag av min arbetskamrat Karin när vi satt och åt lunch tillsammans i förra veckan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.