Tillsätt senap, fond och 2 msk whisky, resten av grädden, peppar, farinsocker och soja. Smaka av och häll eventuellt i mer whisky efter smak, drygt 1 msk
Receptet kommer från Kokaihop. Älskar du Dumlekola. Då ska du definitivt baka dessa små läckerheter. Dessa Dumlekakor gjorde jag för ett tag sen till barnens förskolefröknar
Medans pappa är här lagar jag mat och förbereder inför middagen som ska vara torskrygg med sås och potatismos, det är verkligen gott att göra allt i en form, så enkelt och smidigt
Receptet på kokoskrämen kommer från Pluras kök. Jag hade gjort en Fiskgryta, Frida hade köpt med sig ett förbaskat gott vin och Ida hade gjort en dessert som var så grymt god som jag ska försöka mig på att kopiera någon dag
Jag gillar mat som sköter sig själv. Ofta kan det ta lite tid att förbereda, men när man väl har gjort det kan man göra något annat medan maten sköter sig själv i ugnen
Det första som händer sen är faktiskt att jag blir besviken. Nu har Ulrika kommit ut en ny bok, och med tanke på hur flitigt använd hennes förra har varit här hemma så blev jag givetvis lite extra nyfiken
KommenteraAvbryt svar. Skumt tänker man genast, kyla och värme går ju inte ihop men marängen isolerar glassen och den ska ju bara gratineras snabbt så den är bara inne i ugnen en kort stund…simsalabim så kommer det ut en riktig ögonbrynshöjare vill jag lova
Ytterlår av nöt och vilt är ju oftast ett lite segare kött och lämpar sig därför extra bra att köra sous vide, dvs i vattenbad i låg temperatur och under lång tid
Kom hem i från jobbet, in med maten ugnen. I går var en sådan dag som det fanns gott om energi. Frys in och gå och lägg dig (om du bakar sent på kvällen som jag)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.