1 gröna
blad – spenat, basilika. Pröva gärna att blanda upp med förvällda nässlor
1 rostade
pinjenötter
1
vitlök
1
sardellfiléer
1
kapris
1 vitvinsvinäger1.
Koka potatisen i saltat vatten. Blanda ihop ingredienserna till vinägretten. Blanda med den nykokta potatisen och låt stå. Koka sockerärtorna i 2- 3 minuter och blanda ner med potatisen. Skär rädisor i skivor och halvera tomaterna. Blanda ner i salladen när potatisen svalnat något.2. Gör salsa verde: Mortla alla ingredienserna till salsa verde utom olivoljan tills du har en slät röra. Blanda ner olivoljan och smaka av med salt och peppar.3. Fritera kaprisen i en stekpanna i het olivolja tills den blir krispig. Låt rinna av på ett hushållspapper.4. Torka laxen och skär i lagom stora portionsbitar. Salta och peppra. Häll på cirka en tredjedel av citronen.5. Stek laxen i olivolja på hög värme. Först på ena sidan i cirka 3 – 4 minuter eller tills den fått färg och sedan ett par minuter på andra sidan.6. Tillsätt smör, finhackad vitlök och finhackad persilja i stekpannan och häll i resten av citronen. Låt laxen steka i ytterligare några minuter.7. Lägg upp potatissallad på tallrik. Lägg på en laxbit och toppa med salsa verde. Strö över lite friterad kapris.
Garnera med resten av salladslöken, räkor, sockerärter och dill. Servera med kokt. 5 msk hummerfond Garnera med. 150 g skalade räkor ca 400 g oskalad vikt 50 g sockerärter dillkvistar Servera med
Mixa ihop allt med en stavmixer. Salsan är lite syrlig i smaken och passar väldigt bra till tacotallrik, men jag kan också tänka mig att det passar till fisk och skaldjur
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Johannes WätterbäckSupergod röra att ha till det mesta, speciellt till mat med Mexikanska smaker. Om du inte har tillgång till tomatillos ( vi odlar dem själva) så testa med gröna tomater, se bara till att du kokar dem "lagom" mjuka
Ingredienser Portioner. 10 2 dl plockad persilja 4 sardeller i olja 2 skalade vitlöksklyftor 4 msk kapris 3 msk färskpressad citronjuice 1 dl olivolja svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Salsaverde är en rustik, kall sås med uråldriga anor. Det finns versioner med brödsmulor i. Fransmännen har sin version, i sydamerika finns chimchimchurri
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Jag har gjort både grönkålspesto till pasta, grönkålscrème till kött eller fisk både till vardags och fest och nu en salsaverde på grönkål som först serverades med rostad pumpa och fisk varefter resten av salsan slank ner i en sås till stekt kyckling
This post "SalsaVerde - Ett recept med ingredienser från köksträdgården". Efter min artikel om mynta fick jag en förfrågan från en medlem i KÖKSTRÄDGÅRDEN på FACEBOOK om vad man kan använda kryddan mynta till och här kommer ett förslag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.