Detta är en härligt smakrik, lagom kryddig och mycket god gryta. Det här receptet bygger, till största delen, på ett recept jag hittade hos moma´s kitchen (en matblogg med massor med spännande recept från b
Bryn köttbitarna runt om, pudra över med curry och mjöl mot slutet av stekningen. Lägg köttet i en gryta, häll på ananasjuice, buljongtärning, limesaft och riven kokos
Skala äpplet och löken och skär dem i små tärningar. Hetta upp oljan i en panna och fräs det tillsammans med köttet, curry, kanel, kardemumma och ananas tills allt har fått lite färg
Vi hade lite äpplen kvar i en skål på bordet som började se lite vissna ut så det fick bli en äppelpaj som mina kollegor skall få till kaffet idag, dom blir nog glada för lite mellandagsfika
I afton kommer vi att påvisa två exempel på matpsykoser. Den ena är när Joakim Månlöf år 1976 bestämde sig för att skicka in sitt recept på bananbacon till Allt om Mat, den andra när familjen Bruun mer än 35 år senare tillagar och äter just denna bananbacon
Recept på enkla vardagsgrytor kan man aldrig få får många av tycker jag. Idén till just denna delikata kikärtsgryta har jag fått från en från en blogg som heter 'Simple Sweets & Treats' (se här)
VÄSTINDISK FLÄKT. En saftig köttfärsrätt som man drygar ut med banan. Man behöver inget ytterligare tilltugg, även om en fräsch endivesallad passar utmärkt till
Tiden är inne. det är dags att hänga på Stockholms bästa uteserveringar. Jag har sammanfattat mina bästa häng sommartid i huvudstaden - utan inbördes ordning
Jag kanske har lite semester från caféköket, men hemma i eget kök har jag inget emot att koka mat. Bestämde mig för att för en gångs skull inte grilla utan fixa något enkelt, men somrigt, i ugnen istället
Källa. SockerfrittPortioner. 2-3Ingredienser. 1 ask Abbas 5-min inläggningssill,skölj av med kallt vatten, klipp i lagom bitar, låt droppa av vattnetblanda i en skål
I den här rätten kan man mycket väl ha annat än fläskkarré. Men nu köpte vi på extrapris och jag kände mig lite fantasilös, så då fick det bli den här grytan som återkommer hos oss då och då
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.