Nu tillhör inte vi dom som äter enligtLCHF, vi äter helt enkelt det vi gillar och framförallt det som de Mårtenssonska maggarna och kropparna mår bättre av
Västerbottenpaj kan väl knappast bli fel. Förrätt, LCHF, Mellanmål, Middag 0,5 dl skalade sesamfrön. Denna smakar ganska likt en “traditionell” men med lite smak av mandel, passade bra
Tänk att det kan vara så himla trevligt med lite kräftskiva, västerbottenpaj och bubbel. Vi köpte med oss lite havskräftor och räkor, fixade en västerbottenpaj utan pajskal som jag hade med mig och bjöd på
Bland de godaste klassiska förrätterna jag vet ligger västerbottenpaj med löjrom, crème fraiche och rödlök definitivt i topp fem, så den fick det bli i lördags
Västerbottenpaj är så gott och har en given plats på kräftskivor och bufféer. Västerbottenpaj4-6 pers. Jag gör min utan botten och den är inte saknad kan jag lova
Mums så god den är och är perfekt för dig som vill undvika kolhydrater eftersom den är enligtlchf. Jag lagar en hel del mat här hemma eftersom vi äter minst sagt en smula olika, därför kommer också recepten att variera, allt från lchf-vänliga till vegetariska och riktiga kötträtter
All mat som jag tillreder är helt LCHF nuförtiden. Jag har några bra kokböcker som jag tar till hjälp, ena är Doktor Dahlqvists och Airams LCHF-kokbok och andra är Dahlqvists LCHF Guide & Kokbok
Äppel är väl inte riktigt att betrakta som LCHF egentligen, men äter man LCHF men med lite naturligt säsongsätande så kan det få slinka ner några på hösten
Enligt originalreceptet ska knäcket stå inne i ugnen 45 minuter i 150 grader men jag tog ut mina tidigare för att de inte skulle bli brända. FRÖKNÄCKE (LCHF)1 plåt1 dl solroskärnor1 dl sesamfrön0,5 dl hela linfrön2 msk pofiber1 msk fiberhusk0,5 tsk havssalt0,5 dl (50 g) kokosfett utan smak (eller osaltat smör)2,5 dl kokoande vattenLite flingsalt att strö överGör så här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.