Pajskal. ) Nog ordat om mathållning, maggar och etiketter, över till huvudrollsinnehavaren av dagens köksinläggning som alltså är den ack så berömda Västerbottenpajen
Pajskal. Västerbottenpaj kan väl knappast bli fel. Lägg riven västerbottenost i pajskalet. 0,5 dl skalade sesamfrön. Förrätt, LCHF, Mellanmål, Middag 0,5 dl skalade sesamfrön
Smält smöret i en stekpanna och fräs purjolök och sparris på låg värme utan att det tar färg. Jag har länge velat hitta ett pajskal som både är gott och glutenfritt
3-4 dl riven västerbottenost1 liten gul lök3 dl grädde3 äggsalt, svartpepparFinhacka löken och fräs den tills den fått lite färg, fördela jämnt i botten på pajskalet
Ett supergott alternativ till en kolhydratfattig kost eller bara för att det är gott. Mamma hade fått receptet på sitt jobb och testade det ikväll… I like it
Fräs detta i en stor stekpanna utan att det tar färg, i rikligt med smör. I lördags hade vi ett par vänner över på en fika och vi pratade lite om mat då och kom just in på vitkålsgratäng
Skala äpplena och skiva dem ganska tunt. Eftersom en av oss kommer från äpplenas förlovade land, Skånes östkust, så var vi sugna på att göra något med denna frukt
Fördela blandningen i det förgräddade pajskalet och strö över resten av osten. Nagga pajskalet med en gaffel och låt vila i kylen i ca 30 minuter. Förgrädda sedan pajskalet i 8-10 minuter till skalet fått lite färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.