Ett gott drinktilltugg med mycket smak. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Man kan också kavla ut degen till en platta och stansa ut hjärtan med pepparkaksmått
Lättast är att arbeta degen med händerna. Låt dem svalna och förvara dem i en kakburk med lock. Helt suveränt goda är dessa kex, doftar härligt av kryddor och ost
Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Servera med potatisen och gärna en sallad. 12 msk dijonsenap. 11 kg potatis, gärna rödskalig olivolja salt 600 g quornbitar 0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar 2 msk rapsolja, att steka i 3 klyftor vitlök 1 gul lök 4 dl crème fraiche (kan bytas till havre fraiche) 2 tsk mörk soja 1 msk äppelcidervinäger 4 msk dragon, torkad 2 msk grönsaksfond 2 msk dijonsenap 8 soltorkade tomater, klippta i bitar. Stek lök och vitlök i stekpannan med quorn på medelvärme i ca 5 minuter
Blanda dijonsenap,grädde,crème fraiche och pressad vitlök. 3 msk dijonsenap. Sätt ugnen på 200 grader. Stek kycklingfiléerna i smör tills de får en fin yta
//Malin Kyckling meddijonsenap och dragon. När maten stod i ugnen, hann jag även med lite träning. Pensla filéerna med soja och låt steka ytterligare någon minut
4 4 portioner ris 600 g kycklingfilé 2 vitlöksklyftor 1 msk olivolja 3 dl hönsbuljong (vatten + buljongtärning eller fond) 2 1/2 dl matlagningsgrädde 2 1/2 msk dijonsenap salt och peppar majsstärkelse 1 kruka basilika Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad iMat 20 % rabatt Oatly 2,5 dl Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Stek kycklingen så den får lite färg, krydda med salt och peppar och lägg i ugnsformar. Blanda grädde, creme fraiche, dijonsenap och pressa i vitlöksklyftorna
Den här kalasgoda kikärtsgratängen, med champinjoner, dragon och dijonsenap, är en vegetarisk variant av en gratäng som jag brukade laga på den tiden då vi fortfarande åt kött
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.