Vad passar bättre än en god och värmandesoppa dessa ruggiga novemberdagar. Den här soppan är en gammal favorit hos oss, den är så enkel att göra och smakar underbart gott
Jag började med att sätta igång ett storkok på Gulaschsoppa. Men vi åt ju inte soppan till frukost. När vi kom hem, hungriga och frusna, var det perfekt med en varm och god soppa
Vi stannar inne och värmer oss med en soppa. Om man däremot rostar fröerna med lite olja och flingsalt förvandlas de däremot till något mer nötsmakande, krispigt som blir en perfekt topping till soppa
Idag blir det en värmandesoppa med squash och saffran. I Frankrike gör man den fantastiskt goda rouillen (majonnäs) med saffran och cayennepeppar till fisksoppan, i mellanöstern förekommer saffran i var och varannan risrätt, i Spanien används den i paellan och i Indien i både glass och Biryani
Älskade, värmandesoppa. Ja, än är det faktiskt inte december och med tanke på vädret är jag fortfarande mer sugen på värmande soppor och mustiga grytor än klassisk julmat
Och till soppan tipsar de också om löjromstoast. Mixa soppan slät med en stavmixer. Testa att göra mjölksyrade grönsaker – tarmens bästa vän Jordärtskockssoppa med chips Ingredienser Schalottenlök 1 st Vitlök 2 klyftor Smör Vitt vin 1 dl Jordärtskockor ca 10 st Grädde 2 dl Vatten Salt Färsk timjan Gör så här 1
I Linas matkasse denna vecka finns ett recept på paprikasoppa vilket var väldigt gott. ) Jag var lite osäker om barnen skulle tycka om soppan, men överraskande nog tyckte alla om denna soppa
Hällde i röda linser som fick koka sig mjuka i soppan. Foto. Tina FallgrenIngredienser. 2 burkar skalade tomater i tomatsås, färsk ingefära och chili, en köttbuljong, linser, kikärtor, peppar, salt och socker
Den färdiga soppan ska ha en grötig konsistens. Mixa 2/3 av de vita bönorna tillsammans med lite vatten och häll i soppan. Skär brödet i tunna skivor, dela varje skiva i 3-4 delar och tillsätt dem i soppan tillsammans med de hela bönorna, blanda väl och låt koka i ca 10 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.