Det var i Royan på franska Atlantkusten som vi åt riktigCoqauvin första gången. Vi var mycket yngre den gången när vi en ljummen sommarkväll travade in på en restaurang
CoqauVin är en favoritgryta – igår blev den dock en aning förfuskad. Jag hade intetid att köpa tupp så jag följde Anders Öhmans tips, i ett av hans inlägg, att göra Coq av Vin på kyckling lår och lårfiléer
IngredienserPortioner. 4 500 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé av bröst 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 100 g rökt sidfläsk eller bacon (100 g sidfläsk motsvarar 1 paket bacon à 140 g) 2 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 1 purjolök 150 g champinjoner smör tillstekning 3 dl rödvin 1 dl vatten 2 msk kycklingfond 1 msk soja 3 lagerblad 1 tsk timjan 1 tsk arrowrot eller maizenaTillservering kokt potatis Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5. - Rabatt Valio 500 g Mer info Ladda kupong
i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. F. r. a. n. s. k. h. u. m. o. t. 4. p. e. 1. f. ä. y. c. l. g. ,. 3. 2. ö. v. j. d. b. é. 5. 0. å. M. (. ). S. 8. L. T. K. -. d l
CoqauvinPortioner. Tärna fläsket och stek det knaprigt, låt sedan hälften av fläsket koka med. Vidservering, strö över resten av fläsket och dekorera med färska örter
IngredienserPortioner. 4 4 port ris eller annat gryn ca 450 g kycklinglårfilé 140 g bacon 2 vitlöksklyftor 1 gul lök 250 g färska champinjoner 1 msk olja 3 dl rött matlagningsvin 2 dl vispgrädde 1 dl vatten 3 lagerblad 1 tsk timjan 2 tsk majsstärkelse 1/2 kruka persilja salt och peppar Lägg tilliinköpslistan Stå intevilsenibutikenigen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.