Låt kakan svalna lite innan du välter upp den på ett fat. Smörja och bröa en form. Lägg en ananasring i mitten och dela de andra ringarna och lägg på så många det får plats i sirapen i botten av formen
) Den här gången blev det en äppelkaka med mandelmassa och kanel. Ett recept som stod på Aftonbladet och nämnd som "världens godaste äppelkaka" och det var nåt nytt och jag hade allt hemma förutom hasselnötter men det var mycket gott ändå
Koka upp vatten och socker så sockret löser sig. Eftersom den skulle ätas av laktosintolerant person bl a så använde jag laktosfritt smör och Oatleys färdiga vaniljsås
Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt i en skål. Tillsätt ägget och arbeta ihop degen. Lägg äppelskivorna i botten på pajen, Vispa ihop Mildafraiche, ägg, socker och finrivet citronskal (Obs
Socker och smör ska röras så det blir poröst. Upprepa med resten av äpplena. Efter det tillsätter du mjöl, bakpulver och vaniljsockret, sist ska grädden i
Smält smöret och blanda med socker, vaniljsocker och citronskal. Rör ner mjöl, bakpulver och mjölk. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant
Idag är sista dagen på julledigheten för mig, min man började jobba redan idag så jag har varit hemma och fixat lite i lägenheten och passat på att baka en äppelkakaoch ett fröknäcke nu på eftermiddagen
ÄPPELKAKA. Receptet är utvecklat via olika försök att hitta bra balans och slippa använda vete. Skala, skiva och stek äpplena mjuka några minuter i lite smör
Kakan är både gluten- och mjölkfri, men kan utan problem ätas av alla. Behändigt att ta fram senare i vinter när snön yr om knutarna, och baka sig en härlig äppelkaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.