1 timma
efter jobbet och det var nästan bara skönt och inte jobbigt alls. Jag är lite nöjd över att jag kom iväg min sjuka måndagströtthet till trots. Nu blir det bara att gosa ner sig i soffan resten av kvällen. Ikväll blev det ugnsstekt lax till middag och till det lagade jag broccoligratäng (kör lite GI nu, beach 2011 hint hint) samt tog lite av Erik Lallerstedts ”Aioli Lime”. Kan verkligen rekommendera den såsen, den är grym till fisk av alla möjliga slag! Sås på burk är inte alltid helt fel, även om jag oftast gör sås till maten från scratch.
4
port
4 st
laxfiléer
2 msk
smör
2 msk
vitt vin
1/2 citron
salt
salt
svartpeppar
2 st
broccolibuketter (250 g x 2)
1/2
grönsaksbuljongtärning
4 dl
grädde (jag tog dock 2 dl grädde och 2 dl creme fraiche)
Skiva rotsakerna och bred ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Smörj en ugnsform med lite olja. Lättlagad och hälsosam mat som passar både till vardag och helg
Krydda laxenmed salt o peppar och strö fiberhusk runt om. Receptet kommer från Skillnaden är att hon använde torsk istället för laxoch saffran istället för curry
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.