Ugnsbakade ratatouillegrönsaker är klart praktisk vardagsmat. Men om man inte vill pyssla så mycket med tillbehöret, så kokar man vanligt ris – eller så skär man ner några potatisar i ugnsgrönsakerna
Från författaren av den eminenta boken Persiana (som nu lanseras på svenska), kommer detta härliga recept på ugnsrostad butternut squash med persisk pesto (med dill, så känns samtidigt lite svenskt), feta och granatäpplekärnor
Lammfärsbiffar. Små saftiga biffar smaksatta medfeta och mynta, tillsammans med knaperstekta polentaplättar, vitlöksmättad tzatziki och en het tomatsalsa, allt serverat i ett pitabröd
Ugnsbakade rotfrukter med en dipp på fetaost och en dipp på gröna ärtor. Hemma hos oss så får man äta sådan här mat med händerna, allt som skall dippas har tydligen helt egna regler
Jo ugnsbakade rotfrukter där man smular över en massa god fetaost. Det är riktigt, riktigt gott men tar lätt överhand med sin naturligt söta smak så det gäller att balansera
Dela auberginen i två men låt stjälk-änden sitta ihop, lägg på en tallrik och fyll med persilje-röran underst och fetaosten på, ringla lite extra olivolja på toppen
Lammfärsbiffarmedfetaost och gräddstuvad salladskål. Ännu en vecka är slut och ikväll väntar fredagsmys i Kista med sushi och bio i goda vänners sällskap
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Smaksätt med lite salt och peppar. Servera med nykokt potatis och en sallad på finskuren fänkål med lite dressing gjord på olivolja, citronsaft och en gnutta honung samt salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.