Skala rotfrukterna och skär dem sedan i små bitar eller strimlor. Tillsätt rotfrukterna enligt den principen, att de grönsaker som tar längst tid att mjukna, tillsätts först
Speciellt grillade men det går lika bra med marinerade och ugnsbakade. Revbenssjäll. Love it. Sådana middagar som mer eller mindre sköter sig själva uppskattas här hemma, då det är jag som alltid fixar allt
Ingredienser Portioner. 4 600 g potatis 2 palsternackor 4 morötter 200 g rotselleri 1 msk olivolja salt 1 citron 3 kvistar färsk rosmarin Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Ugnsbakade ratatouillegrönsaker är klart praktisk vardagsmat. Men om man inte vill pyssla så mycket med tillbehöret, så kokar man vanligt ris – eller så skär man ner några potatisar i ugnsgrönsakerna
Gör så här Sätt ugnen på 125 grader Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem runt om i smör Lägg dem i en ugnssäker form och stek färdigt i mitten av ugnen till 65° innertemperatur, ca 30 min Skala och skär palsternackor och morötter i mindre bitar Koka dem mjuka i lättsaltat vatten Häll av vattnet och blanda ner gräslök, olivolja och citronskal Smaka av med salt och peppar Dela champinjonerna i mindre bitar Skala och hacka löken Stek svamp och lök i smör i en stekpanna Blanda ner curryn och låt den fräsa med ett par minuter Tillsätt buljongtärning, vatten och crème fraiche Koka ihop till en simmig sås, ca 5 min Servera kycklingen medrotfrukter och sås 125 grader Salta
Från författaren av den eminenta boken Persiana (som nu lanseras på svenska), kommer detta härliga recept på ugnsrostad butternut squash med persisk pesto (med dill, så känns samtidigt lite svenskt), feta och granatäpplekärnor
Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Blanda rotsaker och couscous och toppa medfetaosten. Skär bort två tunna bitar citronskal med en potatisskalare, se till att få med så lite som möjligt av det vita
Häll över såsen och toppa med smulad fetaost och soltorkade tomater. RecepttipsDu kan använda vilka rotfrukter som helst – vad sägs om att lägga till rödbetor, palsternacka eller kålrot
Lägg upp rotfrukterna på en tallrik och smula över fetaost. klyftorna från en vitlök, med skal kvaren halv sötpotatis i klyftor eller bitar4 potatisar, i klyftor5 rödbetor, skalade och klyftade2 morötter, i bitarett halvt paket fetaostoljasalt,pepparBlanda runt alltihop i olja i en ugnssäker form
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.