Tvätta och skär äpplena i lagom tunna skivor och stick ner i varje snitt. I veckan åt vi en lite upphottad variant med mozarellaost, dijonsenap och äpple
Som avslutning på vår Italieninspirerande måltid bjöd vi på fyllda ugnsbakade fikon från den utomordentligt bra boken Bringing Italy Home av Ursula Ferrigno
Jag håller även på med en allmän kylskåps och kylrensning och den här rätten är ett av resultaten, en ugnsbakad butternut med ricotta och så lite valnötteroch örter på det
Hacka valnötternaoch skär äpplena i små bitar och blanda i det allra sista. ) Men detta var annorlunda, kanske beror det på att sötman av äpplena balanserade upp det sura
Kärna ur äpplenaoch skär dem i klyftor. Ställ alla klyftor på en plåt med bakplåtspapper. Personligen föredrar jag mer äppelsmak och river gärna ner ett halvt äpple i currysåsen
Förutom i den här rätten använder jag den till dressing tillsammans med olivolja, honungoch italiensk salladskrydda, och den dressingen använder jag till ALLT
Skiva äpplenaoch täck botten på en ugnsform, men spara några skivor till sedan. Häromveckan gjorde jag en extra god ugnsbakad variant med äpple, russin och kanel, med utgångspunkt från ett av Sandras recept för övrigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.