En helt fantastiskt godugnsbakad torsk i såsmed ingefära, gurkmeja, vitlökoch örter. Finhacka vitlök, ingefära och gurkmeja och blanda med kokosmjölken och vattnet så att det blir en jämn sås runt fisken
Riv skalet från en citron, hacka vitlökarna tillsammans med den färska rosmarinen. Gör små hål med kniven i lammsteken och kleta in den med kryddblandningen, försök få in marinaden i hålorna, låt gärna marinera någon timme
Krydda med grovhackade korianderblad samt smaka av med salt och vitpeppar. Servera soppan tillsammans med en klick creme fraiche eller yoghurt per portion samt bröd
rikligt med paprikapulver. Crème fraiche, majonnäs, honung, paprikapulver ochvitlök är nästan det enda som krävs men tillsammans stämmer dom upp och harmonierar i en ljuvlig kör
Kall såsmed parmesan, vitlök, citron och basilika är en variant av en av våra favoritsåser inom kategorin kalla såser, nämligen fetaostsåsmed citron och basilika (se här)
Ta bort foten på svamparna, lägg hattarna med undersidan uppåt på en plåt eller i en form. Salta rejält på samtliga och lägg på de krossade vitlöksklyftornaoch några timjanskvistar på fyra av hattarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.