Ta upp torsken, salta och peppra och lägg den i en ugnssäker form smord med lite rapsolja. Pressa potatisen, riv pepparroten fint, värm upp smöret försiktigt och fördela dem, räkorna, broccolin, torsken och lite dill på uppvärmda tallrikar
Ta upp torsken, salta och peppra och lägg den i en ugnssäker form smord med lite rapsolja. Pressa potatisen, riv pepparroten fint, värm upp smöret försiktigt och fördela dem, räkorna, broccolin, torsken och lite dill på uppvärmda tallrikar
Blanda ner dill i rödbetsröran och servera fiskenmed färskpotatis, citronklyfta och ev. Stek eller grilla fisken några minuter i en grillpanna (utan fett) tills fiskköttet blivit precis fast in till mitten
Smörj en långpanna medsmöroch lägg på fisken samt sätt in i mitten av ugnen. Skär ett snitt vid benet och prova med en gaffel om fiskköttet är fast och klart och lossnar från benet
Jag gillar dock mitt med spetskål, ugnsbakadmedsmör salt och peppar. Idag fick en fin bit från Andersson och Tillman koka tillsammans med grönsaker och kryddor
Smält smöret i en kastrull, drag det från plattan och tillsätt vetemjölet, vispa det klumpfritt. Kontrollera att fisken är klar genom att den är vit i färgen och fast i köttet
Häll av det klara smöretoch lämna det vita på bottnen. Smält smöret på låg värme utan att röra runt. Torskrygg är faktiskt väldigt lätt att lyckas med, framför allt om man bakar den i ugnen och använder en termometer
800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Du hör ju själv, knäckigt brynt smör, sötmustig ugnsbakad pumpa mosad till krämig konsistens, syrligt äpple, aromatiska örter och så sötsyrliga långrostade tomater med en superkoncentrerad tomatsmak på det – så mycket aromer, så många härliga smakkompisar, så helt otroligt perfekt höstmysmat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.