Välsmakande aubergine som toppas med valfri fyllning, både gott och nyttigt. Eller vad sägs om aubergine fylld med hummus, rödlök, rostad lök och färsk mynta
Då behöver man inte oroa sig om någon i sällskapet äter vegetariskt för den personen kommer känna sig minst lika nöjd när den fått smaka på dessa ugnsbakadeauberginerna
UgnsbakadAubergine med topping. Denna gång utgick jag från ugnbakad aubergine. Aubergine som bakas i ugnen blir otroligt mjuk och härlig - det krävs en del olja och salt för att sätta smak på den, men i övrigt sköter den sig själv
Skivade sen en aubergine (ca 2 portioner) längsmed i ca 1,5 cm tjocka skivor. Snabbmat av rester. Hade tacorärs kvar sen igår och det fick bli en god snabblunch här
Aubergine har aldrig riktigt varit aktuellt i min matlagning, men så hittade jag ett recept som verkade intressant, och numera är det en personlig favorit, definitivt något att bjuda på en date på, i alla fall om man inte är rädd för vitlök
Mer inspiration av Yotam Ottolenghi fick jag av den här korta film där han ugnsbakar auberginer. Dessutom stoppar jag ju vitlöken i auberginen istället för i såsen
Dela auberginerna på längden i två halvor. Medan auberginerna är i ugnen kan du förbereda salladen. Ta ut auberginerna från ugnen och lägg upp lite sallad på varje halva
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.