Ugnsbakad älgfilé med pepparrostade morötter samt svampsmör och enbärssky, till serveras en rostad vitlök och potatis puré

Ingredienser

  • Ugnsbakad älgfilé
  • 800 g älgfilé
  • lite smör
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  •  
  • Pepparrostade morötter
  • 8 blastmorötter
  • 30 g smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kvist timjan
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  •  
  • Svampsmör
  • ½ dl Karl-Johan och kantareller i bitar
  • olja till stekning
  • 40 g normalsaltat smör
  • salt
  • peppar
  •  
  • Enbärssky
  • 2 schalottenlökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 dl rödvin
  • 5 l oxsvansfond
  • endast gult skal från 1 citron
  • 1 msk saft från citron
  • socker
  • nymalen svartpeppar
  • salt
  •  
  • Rostad vitlök och potatispuré
  • ½ kg skalad mandelpotatis
  • 2 dl mjölk
  • 40 g smör
  • 2 msk skuren gräslök
  • 1 msk rostad vitlök
  • salt
  • vitpeppar från kvarn

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.