1. Värm upp en gryta i gjutjärn. När den är ordentligt varm lägg i en rejäl klick smör. När smöret börjar få lite färg, stek köttet snabbt på hög värme så att det får färg
Osten köpte jag på Smaka på Värmland och det var ett bra köp för den var otroligt god [jag köpte en bit till av en annan säljare och den gratinerade jag ovanpå rödbetor, även det riktigt riktigt gott]
Men det är få landskap som föder sådana lokalpatrioter som Värmland. Eller har sommarstuga i Värmland. Och på helgens dop lät jag värmlänningen komma fram och jag bjöd på skrädmjölsdrömmar, dvs drömmar bakade på skrädmjöl från Stöpafors i Värmland och grunden till nävgröten
Inspirerad av lunchen från Kils slakteri på Smaka på Värmland i lördags var jag ju bara tvungen att prova på att göra en pepparrotssås till gårdagens middag, kebab i pitabröd med diverse grönsaker
Men iallafall så lagade jag maten till dom och när det va dags för dom att sätta sig så slängde jag ihop denna goa sås som smakade gööör gött som vi säger i värmland
I dag är det bara kvarnen Stöpafors strax norr om Torsby i norra Värmland som tillverkar skrädmjöl. Skrädmjöl är ett rostat havre som man bland annat gör nävgröt av, en kulinarisk värmländsk specialitet
Vi har haft oväder i Värmland och hos oss tog stormen sex stora träd varav ett var ett körsbärsträd. Idag har jag kokat saft men även gjort körsbärspannkaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.