Tempura, Japansk frityroch tryffelbakt kungskrabbaDet Japanska köket har alltidvaritfascinerande, färgrikt ochframförallt smakfullt, det har också en inneboende glöd medkänsla för det konstfulla i maten, mycket av den Japanskagastronomin, ja, man kan nästan säga att allt har en egen själ,en slags urkraft som skall symbolisera både ytterligheter ochen stabilharmoni
Spröda sockerkringlor. + lite extra mjöl för bakbord. Blanda mjöl, socker, hjorthornssalt och vanilj. Arbeta in smöret imjölblandningen och sist grädden
Blanda mjöl, socker, hjorthornssalt och vanilj. Arbeta in smöret imjölblandningen och sist grädden. Rulla tunna, långa längder och lägg ihop dessa till glesa kringlor som doppas i socker
Twitter. Här hemma har killarna fått feber, helt utslagna. Annars har vi haft en lugn söndag. Ludde va iishallen och på kalas förut(innan febern slog till)
Snart stundar alla möjligafestligheter, våren brukar vara full av dem. Om en vecka är det ju påskafton, och sedan kommer Valborg, Första maj, konfirmation, bröllop, barndop, student och alldeles "vanliga" födelsedagsbjudningar och vårliga träffar i en strid ström
Sol och underbart väder i Skåne. Vinden är tyvärr lite vass ännu, men det är vår. Har städat av husvagnen idag, och det börjar närma sigpremiärturen med den
Idag säger jag hej från ett extra aktivt hus där vi har ett barn mer än vanligt. Sonen har en kompis på besök och de har just nu fullt upp med att leka med bilar, spela tv-spel och bara allmänt göra av med två ton energi
Okej, vi går rakt på sak. Det liggeringen fastlagsbulle på tallriken här i det Mårtenssonska köket idag trots att det är fettisdagen, inte ens en bullsmula eller en mandelmasseklick kommer ni att hitta här
Hemma hos oss har måltiden en stor betydelse för den sociala samvaron, vilket är en starkt bidragande orsak till att jag älskar att bjuda hem människor på en bit mat eller en fika
Potatissallad kan vara hur bra som helst, eller så kan den vara färdigköpt. Den ska vara krämig och salt, innehållaöverraskningari form av litekapris och vara lagom smackig
Viasocialamedierna hörde jag även att att de ska funka kanon som pizzabotten. Hembakat bröd är alltidlite extra gott men ibland har man kanske inte alla ingredienserna hemma så att man enkelt kan slänga ihop något
Den här koladrömmen har figurerat överallt på socialamedier men jag har inte känt något större sug att göra den då den är som en banoffepaj vilket jag inte är så förtjust i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.