Clafoutis eller Clafouti är en slags rustik ugnspannkaka från Frankrike och äts där som dessert. Clafoutis görs genom att täcka bigarråer med en pannkaksliknande smet och sedan baka den i ugn tills att smeten har fått fin färg och något höjda kanter
Ville göra en clafoutis med körsbär, men hittade inga bär, så det fick bli plommon denna gång. Clafoutis är nästan som Frankrikes motsvarighet till vår pannkaka i Finland
En äkta clafoutis ska egentligen innehålla körsbär, helst hela med kärnor och allt. Grundreceptet på clafoutisen har jag lånat ut Mia Öhrns underbara bok ”Franska bakverk”, men jag har lagt till äkta vanilj och lite riven bittermandel för att ersätta det mandelsmakande ämne som körsbärskärnorna bidrar med
Clafoutis som Leila har recept på i hennes bok, "A piece of cake", har jag bläddrat förbi många gånger men för någon vecka sedan stannade jag vid receptet
Barnmat – Clafoutis med blå plommon. Clafoutis med blå plommon 5. 00/5 (100. 00%) 1 vote. Nu är hösten här och idag har vi ett strålande solsken utanför fönstret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.