Idag har jag fixatlite pajer, dels till dagens middag, men även tillmidsommar. Det blev köttfärspaj till dagens middag, och ost/gräslökspaj samt en test som blev ansjovis/ostpaj
Idag har jag fixatlite pajer, dels till dagens middag, men även tillmidsommar. Det blev köttfärspaj till dagens middag, och ost/gräslökspaj samt en test som blev ansjovis/ostpaj
Trissi småkakor – Hallon- och hjortrongrotor och älgskitar. Man behöver intealltid krångla till det om man vill baka flera sorters kakor samtidigt, varför inte bara använda samma bas och smaksätta liteolika
Karljohansvampbiffar, Med kantarellsås Och Steka Champinjoner,Serverat Med Pressad Potatis Och SalladEn riktigtriktigt god rätt som vi åt för någon vecka sedan
Hallå i värmen. Här är det varmt dubbelt upp, eftersom jag ligger hemma med feber. Nu har jag sovit några timmar och är pigg nog för att slänga ihop något ätbart
Tillnyårsfirandet med fina vänner landade förrättsansvaret (till stor glädje) på mig. Och eftersom jag hade fria händer inleddesmiddagen med tre olika sorters tilltugg
Här blev det sen kvällsmat när barnen sov med sparris, trissi majonnäs och räkor. Jag fullkomligt älskar det här sommarhalvåret då alltingblir så mycket mer levande och härligare
Det blev en god start på Påskafton med trissi lax och par isill. Det bliringet recept på respektive moment här utan nihittar det om ni söker på recepten i andra inlägg
Ta en stor rektangulär form och pensla botten och sidorna med olja. Blanda i en stor skål smulad ost, mangold, mannagryn, ägg, 2 dl olja och bakpulver. Lägg 6-7 filodegsblad på varandra, men pensla varje blad med lite olja och mineralvatten. Lägg nu ca 4 msk av fyllningen och bred ut över hela formen. Fortsätt att lägga bladen med fyllningen emellan, det ska vara 3 fyllningar sammanlagt. Avsluta med 4 filodegsblad på toppen, pensla ordentligt med mineralvatten och skär pajen ibitar (kvadrater). Stek i ugnen 45 minutertills den fått fin, gyllene färg. 500 g färsk filodeg. 5 dl kolsyrat mineralvatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.