På något sätt kändes det efter det extra passande att bjuda lite gäster på just Apfelstrudel. Vi börjar med den som är närmast originalet – även om det då inte ska vara filodeg…
Låt smördegen tina. Hacka russin, nötter (el använd mandelspån om du har bråttom) och äpple. Blanda kanel, smör, socker och ev citroni en skål tillfyllningen
Såklart kan man ju inte låta bli att äta en apfelstrudel när man är i Tyskland (ja, jag vet att den är från Österrike, men den känns nästan lika tysk för mig), och nu när vi är hemma och det ännu är semester så tänkte jag göra en egen
Först ut är några superenkla små filodegsrullar. Då drar det äntligenigång och vi får den här veckan börja presentera våra smårätter jag skrivit om tidigare
Låt pappret ligga kvar som underlag. Blanda äpplen med socker, kanel, russin, citronskal och mandel. Lägg på fyllningeni en sträng en bitin från ena långsidan av smördegen
Köpte ett stort paket filodeginför förra helgens gille. //MalinApfelstrudel med äpple och valnötter. Det var tur för mina kollegor, för det betydde att jag kunde fixafikatill dem itisdags
Låt pappret ligga kvar som underlag. Blanda äpplen med socker, kanel, russin, citronskal och mandel. Lägg på fyllningeni en sträng en bitin från ena långsidan av smördegen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.