Den här helgen har börjat riktigt bra, och inte är den slut än. I fredags kväll åkte vi ut till våra vänner och deras familjs sommarstuga som liggerprecis nere vid vattnet
Det blev en riktigtmysig lördag som startade med en springrunda och lite frukost. Lunchen blev en enkel men god pastagratäng och tillfikat/dessert blev det den här maffiga chokladkakan
Lägg cashewnötter i en mixer och mixatills du får ett mjukt nötsmör. Det kan ta ett par minuter. Lägg i kokos och agavesirap och rör med en sked eller knåda med händerna tills du får en smidig deg
Idag har jag fixatlite pajer, dels till dagens middag, men även tillmidsommar. Det blev köttfärspaj till dagens middag, och ost/gräslökspaj samt en test som blev ansjovis/ostpaj
Vissa gånger lyckas man sådär fullständigt med sitt recept. Dessa kakor är nämligen en fullträff. De har en underbar smak av kola och choklad samtidigt som de har en härligt seg konsistens
Kakan var verkligen super god. Jag hittade ett recept från programmet "halv 8 hos mig" på en chokladkaka med toscatäcke som jag var tvungen att testa. 5 tsk vaniljsocker1 nypa salt2 st ägg200 g blandade nötterKnäckglasyr1 dl socker1 dl ljus sirap1 dl vispgrädde2 tsk vaniljsocker1 tsk smör 100 g smör. 5 tsk vaniljsocker. 1 dl ljus sirap. 1 dl vispgrädde. 2 tsk vaniljsocker
Blanda alla torra ingredienser och tillsätt smöret, äggen och vattnet. Vit glasyr. Blanda smör, äggvita och florsocker och kör med elvisptills den är slät
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.