För att fullända kakan valde jag att toppa den med italiensk maräng. 35-40 minuter. Italiensk maräng300 g strösocker100 g vatten150 g äggvita. Koka upp socker och vattnet till 120-125-grader. När sockerlagen närmar sig 110-115 grader vispas det i den för första gången
Något som är väldigt gott och kanske inte så vanligt är den italienska ristårtan, Torta di riso, som man gör genom att koka riset i mjölk och sen blanda med en äggsmet
Denna mjuka kaka kommer ursprungligen från den italienska ön Capri och innehåller oftast mörk choklad men i Verona där jag smakade den (även om det var min mamma som beställde in kakan) den innehöll ingen mörk choklad bland ingredienserna
”Baci”, som betyder kyssar översatt från italienskan, består av en choklad- och hasselnötskräm som beströtts med ytterligare hackad hasselnöt och som toppats med en hel hasselnöt och därefter täckts av antingen mörk-, vit- eller mjölkchoklad
En av favoriterna på gårdagens temadag med franska bakverk blev den franska chokladtårtan. Receptet kommer ursprungligen från Leila, men vi ändrat lite samt lagt till en tryffelglasyr som gjorde tårtan otroligt blank och vacker och såklart väldigt god
Chokladtårta med Dulce de Leche och Marängsmörkräm. Mastig tårta som går att baka i både 18-cm formar för en något längre och bredare kaka eller i 15-16cm-formar för en hög och smal kaka. Heavy cake that you can can bake in both the 18-cm molds for a slightly wider and not as high a cake or in a 15-16 cm molds for a higher and more narrow cake. 450 g kvalitativ 50-60 procentig choklad, smält och avsvalnad. Baka i ca 25-30 minuter. Rör smöret mjukt, vitt och fluffigt med flatblandaren på din hushållsmaskin på medelhastighet , ca 3-5 minuter. Öka hastigheten till medelhög och vispa tills du har fasta glansiga toppar, ytterligare ca 5-6 minuter. 15-16 cm
Ta hand om er, kram Anna-Lena. Godaste chokladtårtan,. E-postadress. Denna tårtan blir bara godare och godare så gör den gärna 1-2 dagar innan den ska serveras. Grädda ca 45-50 minuter i 175 grader, kolla med sticka
Servera gärna med prosciutto eller någon annan italiensk lufttorkad skinka. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i cirka 10-15 minuter, tills den börjar få lite färg
Jag äter resterna av den fantastiska chokladtårtan jag bakade för ett par dagar sedan. Här hittar ni ännu ett recept på en Chokladtårta som är inspirerad av Kärleksmumskakan
Däribland den här chokladtårtan med Baileysmousse som smakade gudomligt. 2-3 msk Baileys. Häll smeten i långpannan, grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-30 min i 175°C (provstickan ska vara torr). 2 äggulor 2-3 msk Baileys
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.