Sillahallens torskryggmed bacon och gräslök. Jag ska nog villigt erkänna att jag inte är den bästa på att exprimentera med smaker och fisk i mitt eget kök
Torskryggen i portionsbitar, så många man behöver, lade jag ovanpå de gröna bönorna. Jag pepprade och saltade, samt ringlade över rikligt med smör över dem
Servera med pressad potatis och sallad. Salta och peppra torsken. Skär bacon i mindre bitar och hacka lökarna och stek tillsammans några minuter samt låt kallna, strö sedan detta över fisken
Jag vaknade med en huvudvärk från H och kunde inte ta mig ur sängen förrän fram på eftermiddagen. Jag kunde inte hålla mig, utan tjuvstartade i väntan på den svenska sparrisen med en tysk dito
Torskrygg i ugn med pepparrotsmos. Skillnaden är tillagningen av torskryggen, som jag valde att tillaga i ugn istället för att steka, men pepparrotsmoset och citronsåsen är Catarinas recept
Lägg i de tinade torskryggsfiléernaoch klipp över persilja. Ringla smör i en ugnsfast form, lägg i potatisarna och knacka sönder dem med något trubbigt
Uppäckte att fryst torskrygg är en riktig höjdare, stek gärna på den i pannan med smör och låt den baka sakta i ugnen tills den blir klar, blir fint fint
Servera torsken med smörsåsen och förslagsvis broccoli- ochmorotspuré. Smaka av med salt och peppar. Vi hade öppnat en flaska champagne i fredags och kände för att laga nåt som passade till den på lördagen
Kommentarer
manuela-2
På gränsen med morotsmos, blir JÄTTEmkt gremolata. Dra tillbaka vaniljen lite. Supergott!
manuela-2
Färdig gremolata var inte lika god
manuela-2
Se till att värma på moset innan servering
Logga in eller Registrera för att kommentera.