Gustav Trägårdh, den senaste i raden, har smaksatt sin crèmefraichemed dill, vinäger och svartpeppar, och den använde jag i detta recept, en soppa, eller snarare en soppgryta med fisk och grönsaker
Pepparrotscrème. Jag brukar rimma torskryggen om man har tid. Haricots verts med hasselnötter. Servera fisken med såsen, potatismoset, stekta svampen, haricots verts och rårörda lingon
Börja med att skiva champinjonerna och kantarellerna och småfräs dem tills all vätska är borta. Strö över vetemjöl över den färdigstekta svampen och tillsätt grädde, fond och crèmefraiche, salt och peppar
Add crème fraîche, lemon juice, vanilla and almond extracts, and pureed blueberries and mix until even in color and no white streaks remain (remember to scrape the bowl again
På toppen torskrygg, med en touch av habanero som får agera motvikt till den sötare majsen. Lyckas man dessutom para ihop maten med ett vin som gör allt för smakerna på tallriken är det bara att gratulera
Smaka eventuellt av med några extra droppar vitvinsvinäger. Lättast är den att göra den i en höghastighetsmixer men den funkar även i en vanlig hushållsmixer kombinerat med en stavmixer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.