en solig currygryta medtorsk. Torskfiléerna som kokas direkt i grytan blir riktigt flikiga och fina. Tea och jag har spenderat dagen i soffan där vi tagit gemensamma tupplurar, pratat med gosedjuren och kollat på den danska serien Rita på Netflix
Servera de varma äpplena i en djup tallrik med en rejäl kula glass. Smaka av med en nypa salt. Karamellisera sockret i en stekpanna och tillsätt sedan äpple
Servera de varma äpplena i en djup tallrik med en rejäl kula glass. Smaka av med en nypa salt. Karamellisera sockret i en stekpanna och tillsätt sedan äpple
Torsk600-800 g torskrygg, gärna med skinnet kvar 1 dl salt 1 l vatten 300 g körsbärstomater, blandade färger 1 schalottenlök 2 klyfta vitlök 5 kvist färsk timjan 3 msk olivolja 3 tsk sherryvinäger salt svartpeppar
Gröp ur äpplena och fyll dem med mandelmassan. Rör ihop mandelmassa och kanel. Servera äpplena med ingefära-créme fraichen och garnera med citronmeliss
Servera de varma äpplena i en djup tallrik med en rejäl kula glass. Smaka av med en nypa salt. Karamellisera sockret i en stekpanna och tillsätt sedan äpple
Kålsalladmed stekt sidfläsk, äpple, rödbeta och hösthallonDe friska hösthallonen passar både ihop med sältan i det rimmade fläsket ochmed sötman i rödbeta och kål
Skär champinjonerna i skivor och stek dem med smör och salta och peppra gärna på dem. Skär mozzarella, gurka och äpple i lagom stora bitar och lägg detta i en stor skål
Låt torsken rinna av och torka den med hushållspapper. Smaka av med salt och peppar. smör, rumsvarmt. Blanda socker, salt och vatten till rimningslagen
Lägg ut potatisen på en ugnsplåt med bakplåtspapper och pressa till potatisen så den krossas. Koka potatisen nästan klar, den ska ha en liten kärna kvar med tanke på att den skall gå klart i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.