Ingredienser Portioner: 4 900 g fast potatis Dragonkräm 1 kruka dragon 2 dl smetana salt och peppar Rödbetor 500 g förkokta rödbetor 2 msk kapris 1 msk smör Torsk 600 g torskfilé Till servering 65 g mâchesallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen!
2 450 g delikatesspotatis 500 g förkokta rödbetor ca 350 g torskfilé salt och peppar 1 tsk olja 2 msk solrosfrön Smörkräm 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g) 25 g smör 1 dl crème fraiche 65 g mâchesallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
4 900 g potatis Foliepaket 4 ark grillfolie ca 600 g torskfilé 1 röd chili 250 g körsbärstomater 1/2 påse salladslök (à 125 g) 2 tsk finhackad färsk timjan ca 12 oliver 2 msk olivolja 2 msk smör salt peppar Citronkräm 2 tsk finhackad färsk timjan 2 dl smetana skal och saft av 1/2 citron (1/2 citron motsvarar 1 tsk saft) Till servering 65 g ruccola Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Torskmed spenat och tomater i syrlig kaprisgräddsås – gör så här. torskfilé, färsk, gärna ryggfilé. Skala och skiva löken tunt och fräs den mjuk på medelvärme i ½ msk smör
Biffarna med rivna morötter, kokta ärtor och lite stekt lax. Sen har jag ägnat tid åt att baka en liten mini paj (recept kommer), degat i soffan och läst tidningar och lagat denna middag
Biffarna med rivna morötter, kokta ärtor och lite stekt lax. Sen har jag ägnat tid åt att baka en liten mini paj (recept kommer), degat i soffan och läst tidningar och lagat denna middag
Skiva getosten och varva den med "rödbetssteket". Ugnsrostade rotfrukter med getost. Ett återkommande tema är rödbetoroch getost, bara för att det är så himla gott
Vi gjorde rödbetormed fetaost i ugn, tre sorters ångkokta bönor, tomatsallad med basilika, morötter, gurka och slutligen lite zuccinisoppa med getost för att få lite varm mat i oss
Lägg upp torskryggen på en tallrik, lägg rödbetstärningar och bacon bredvid, spritsa potatisen som du mosat i toppar och häll pepparotssmöret lite vid sidan av torskryggen
Skär rödbetorna i klyftor och håll dem varma i kastrull med lock och lite sjudande vatten i botten. Bryn smöret på medelvärme tills det får en nötig doft och gyllene färg
Blanda sallad, rårivna rödbetor, päron, bacon och valnötter i en salladsskål. Rödbetan ger en extra färgklick, struktur och bidrar med nyttiga näringsämnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.