Det blev så gott ändå med rena smaker från tomater, svamp ochpaprika. Jag kallar detta tomatsås eftersom det är mer av krossade tomater än köttfärs i såsen
Servera torsken med grönsakerna och kokt potatisvidsidan av. Skär torskeniportionsbitar. Blanda mjöl, salt och cayennepeppar, och vänd fiskbitarnaiblandningen
Häll på vetemjöl på torskbitarnaoch vänd runt så att det täcker. servera med nykokt pasta ochfisken. God knaprigfisk med en slät tomatsåsoch nykokt pasta4 personer400 gr fiskfilé jag använde torsk1 dl riven ost1 dl mannagryn2 ägg1 dl vetemjölolja och smörsalt ochpepparTomatsås1 brk krossade tomater2 sardellfileér1 gullök1 morot1/2 brk vattensalt och pepparsmörDela torskeni rätt små bitar, salta och peppra och lägg på en tallrik. Blanda mannagryn och ost i en djup tallrik, blanda ägget med 2 msk vatten också i en djup tallrik. Sätt på en stekpanna med olja blandat med smör (skall vara ca 1 cm) låt den bli varm, när den är varm så lägg ifisken som du först vänt i ägget och sen imannagrynsblandningen stek de tills de är bruna lägg upp på hushållspapper. När alla är klara så stoppa i de i ugnen på 160 grader i 5 minuter. TomatsåsenHacka löken och fräs den mjuk ilite smör, när den börjar bli mjuk så tillsätt sardellerna och fräs med, skala ochskiva moroten under tiden, häll i tomaterna och moroten samt lite vatten låt det hela puttra i 10 minuter salta och peppra, mixa den med en mixerstav så att den blir slät. 400 gr fiskfilé jag använde torsk. 1 dl vetemjölolja och smörsalt och peppar. 1/2 brk vattensalt och pepparsmör
Första gången hade jag torsk,senhoki, men annan vitoch fast fisk går precislika bra. Kokt torsk med äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag
Idag gjorde jag torski ugn med smak av tomat och purjolök tillmiddag. Mat som går snabbt ochsmidigt att laga och som sköter sig självt i ugnen är alltid bra tycker jag
Lägg itorsk, dillochcitronskal. Krydda torsken med hälften av saltet runt om. Det här var något nytt, något gott och något utan en massa ingredienser som ”blir över”
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.