Den här pannacottan är upp-poppad med en pepparkakskolasås som tar den en nivå högre. Try topping it with a generous heap of lingonberries and pour over warm caramel sauce
Igår gjorde jag en müsli på ekologiska havregryn, torkade söndersmulade nässlor, torkadelingon (har klämt sönder dem och torkat dem i ugnen), nypon pulver, mandlar, ekologiska chia frön, ekologiska kakaonibs, ekologiska russin, ekologiska solrosfrön,ekologiska linfrön, ekologisk kokosolja, och honung
Det är så smart och enkelt och det finns ingen ursäkt i världen att köpa smakfattig lingonsylt med massa stabiliseringsmedel och snusk när man kan göra själv på någon minut
Torkade äppelringar. För något år sedan var jag helt besatt av torkad frukt, särskilt äpplen. Det är så gott och nästan så pass sött att man blir misstänksam
Och du slipper allt tillsatt socker som finns i mycket av den torkade frukten som säljs i butik. Skär frukten i skivor, ca 3-4 mm tjocka. Torka på 42 grader 14-16 timmar tills frukten är torr. 14-16 timmar till
• äpplen urkärnade och skurna i ringar • citronsaft som äpplena vänds runt i• kanel och socker som strös över äpplena• vänd runt på en plåt• in i ugnen på 200 gr en kvart• sänk till 150 gr och låt de ligga 30-40 min• stäng av ugnen och ha. - Läs hela inlägget här 200 gr. 30-40 min
Mät upp samtliga ingredienser förutom lingonen i en kastrull. Vi har precis lagt in 1,5 liter lingon i lag, vi fick prova det hemma hos min pappa och hans fru och vi blev överförtjusta i smaken, lingonen passar utmärkt till grytor och fläskstekar och säkert till mycket annat som vi inte har hunnit prova än. Lag till 1-1,5 liter lingon. 1 dl ättiksprit, 12%2 dl socker3 dl vatten½ tsk salt1 bit hel kanel5 hela nejlikor1 lagerblad1 liter lingon. Häll den svala lagen över lingonen och låt stå kylskåpskallt att dra i ca 8 timmar innan de avnjuts. 1-1,5 liter lingon. 1 liter lingon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.