Det är så smart och enkelt och det finns ingen ursäkt i världen att köpa smakfattig lingonsylt med massa stabiliseringsmedel och snusk när man kan göra själv på någon minut
Rensa lingonen, även om de köpts rensade. Leta särskilt efter nedbrutna lingon och små sniglar. Lägg lingon och lök tillsammans med socker och sockerersättning i en rostfri gryta och låt den sakta värmas upp
Den godaste lingonsylten är minst hållbar men håller sig hela året i kylskåp. Rårördalingon var alltså dagens projekt och jag hade tänkt göra som mamma, röra dem med socker och frysa ner i små burkar
Något jag alltid, alltid har i frysen är lingon. Lägg i en skål med lite socker, typ 1 dl lingon och 2 msk socker, och rör sedan lite då och då tills sockret löst sig och lingonen tinat. 1 dl lingon
Rensa lingonen, skölj dem i ett durkslag och låt dem rinna av. Blanda lingon, socker och stjärnanis i en bunke och rör om med träslev i skålen, tills sockret löst sig och bären saftar sig
200 gr frysta lingon0,5 dl strösocker(pepparot det har Mats lärt mig)Tinalingonen lite och vispa de med elvispen till det konsistensen blir som sylt om du skall ah det vilt så tillsätt gärna pepparot. 200 gr frysta lingon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.