Börja med att koka upp alla ingredienserna till lagen i en kastrull och låt den svalna. Jag har sett att många är inne på bloggen och söker efter recept på sill, så här kommer recepten på sill som jag gjorde i somras
Mosa morötterna med en stavmixer. Alla typer av rotfruktslådor är klassiker på finska julbord. Det går utmärkt att byta riset mot gryn av olika slag, eller använda överblivet ris, men kokar du ris till lådan använd gärna grötris
Kexen går dock att göra med vilken hårdost som helst. När man ska ha lite olika tilltugg som förrätt eller till lite drink-mingel tycker jag det är rätt smart att använda ostkex som botten och sedan lägga på lite godsaker ovanpå
När omeletten börjar bli fast, smaka av med salt och peppar. Stek försiktigt under omrörning, när omeletten börjar bli fast, tillsätt riven ost på toppen
En ljuvlig bryggd med spännande historia utlovas. De har nämligen gästspelat på självaste Nobelfesten. Enkla raw food-chokladbollar med havssalt och kokosolja
Det är inte säsong för kanin ännu med jag fick tag på en fryst i Söderhallarna. Jag har lagat med kanin en gång tidigare för många år sedan, då blev den en paella med kanin och skaldjur
Här på bloggen ”Mat med mera” hittar du en helt sockerfri, polsk sillinläggning. Ett stort fel i många olika sillrecept är att det inte står att sillen ska läggas in i ättikslag först innan den blandas medolika smaksatta såser
Har ni barn så är detta ett ypperligt tillfälle att låta dom vara med i köket, fram med lite smått och gott från kyl och skafferi på bordet och släpp loss fantasin
Jag tänkte dela med mig av recepten på de så kallade Fairtradebollarna vi bakade i torsdags då vi deltog i den stora Fairtradefikan som anordnades dagen till ära
Har ni tänkt på det här medolika temadagar för mat. Det bästa med denna veckan är givetvis att vi på onsdag får vända blad i våra almanackor till mars månad
De är goda som fruktdipp, i gröt, smoothies, påmackan eller som fyllning i kakor. Jag tänkte att jag delar med mig av mina tre favoriter här nedan helt enkelt
Redan två dagar innan servering kan man steka den i ugn för att sedan bara skära upp den i sista minuten, lägga upp på serveringsfat och toppamed den andra marinaden samt dekorera lite
Hälften av bullarna penslade jag med ägg och strödde pärlsocker på, och den andra hälften penslades med smält smör efter gräddningen och så doppade jag dem i strösocker
Den här cheesecaken är en klassisk ugnsbakad cheesecake, hur gott som helst som så men med att servera den medolika slags såser eller färska bär kan du variera den i oändlighet
böja lätt på kronbladens toppar så att den ser mer naturlig ut. Det var bland det första jag och mina klasskompisar fick lära oss i bageriet när vi började pålivsmedelsprogrammet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.