19 vill
jag ha artikeln på mig bord, kl 20 skickas den till tryck…” Om det nu går till så, det kanske bara är i min fantasi. De inlägg som har tagit längst tid att få klara är de gästinlägg jag har skrivit till andra bloggar. Där har det inte funnits någon deadline och jag har själv haft mycket frihet i skrivandet. Men då de har varit planerade har de varit svårare på ett sätt och de har kännts extra viktiga att få bra.
Frukt är inte godis. Men den kan bli, om man bara introducerar den för rätt vänner. I år fyller jag påskägget med lite nyttigare, men inte mindre goda, sötsaker
Veckomenyer & Topplistor. Sist ut i topp 5 under 2016 blir våra mest lagade och älskade vardagsrätter som utan tvekan kommer med oss in till 2017 års alla matlistor. topp 5 -
Det blir en stor deg som räcker till fyra rejäla, härliga limpor. När jag bakade dessa mjuka och goda limpor, med rågsikt och linfrö, utgick jag ifrån ett mycket användbart brödrecept som finns i boken 'Vår kokbok'
Det går jättebra att äta den som den är eller toppa med andra saker än bär. Jag har tagit fram fyra inspirerande exempel på frukostar som uppfyller dessa krav
Kyckling i topp. Köttbullar är inte på min topp fem, men det är mest för att jag är för lat för att rulla egna och för dum-stolt för att köpa färdiga, hehe
Strö över topping. Lägg laxskivorna och rotfrukterna i fyra matlådor med lock. 2 msk pistaschnötter, att toppa med. 2 msk solroskärnor, att toppa med. 10 valnötter, grovhackade att toppa med. 2 msk pinjenötter, att toppa med. Mozzarella och pesto4 laxfiléer, à ca 150 g 150 g mozzarella, skivad salt 4 msk pesto svartpeppar 2 msk pistaschnötter, att toppa med. Fetaost och ajvar4 laxfiléer, à ca 150 g 4 msk ajvar relish 150 g fetaost, smulad salt svartpeppar 2 msk solroskärnor, att toppa med. Chèvre och fikon4 laxfiléer, à ca 150 g 150 g chèvre, smulad 8 torkade fikon, grovhackade 1 msk flytande honung salt svartpeppar 10 valnötter, grovhackade att toppa med. Parmesan4 laxfiléer, à ca 150 g 90 g soltorkade tomater i olja 1 dl parmesanost, grovt riven salt svartpeppar 2 msk pinjenötter, att toppa med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.