Jäs bullarna minst en halvtimme under handdukar. Rör ut jäst i saltet, rör i degspad, kardemumma, socker, ägg och mjölet (blanda ner hjorthornssaltet i lite av mjölet), arbeta till en smidig deg
Skär med en degsporre fyrkantiga bitar, lägg på en liten klick med fyllningen på varje bit (den till rimbobullarna), ta upp alla fyra hörn och tryck till, platta lite till och lägg i bullformar
Att göra en stor deg och sen dela upp den och smaksätta är både lätt och sparar tid. Här kommer 10 sorter som är gjorda på en deg. Degen11dl vetemjöl500g smör eller margarin5tsk bakpulver3msk vaniljsocker4dl. 11dl vetemjöl
Det blir en stor deg som räcker till fyra rejäla, härliga limpor. Smula ner jästen i en degbunke. Arbeta in mjölet, först i bunken och sedan på bakbordet eller köksbänken, tills du får en klibbfri deg
10 skumtomtar. 1150 g vit choklad. 150 g smör. 12 dl strösocker (kan minskas). 11 dl vispgräddeKlipp eller skär skumtomtarna i små bitar. 1Hacka chokladen fint. 1Blanda skumtomtar, smör, socker och vispgrädde i en kastrull. Låt koka på svag värme ca 10 min under omrörning. 1Lyftav kastrullen från spisen och rör ner chokladen. 1Låt stelna och skär sedan i små bitar med en vass och varm kniv
Grunddeg250 g smör, rumsvarmt 6 dl vetemjöl 1 dl florsocker 1 msk vaniljsocker. 1Småkakor med mörk choklad och flingsalt70 g mörk choklad, grovt hackad flingsalt. 1Syltkakor80 g hallonsylt. 1Chokladkakor2 msk kakao ägg salt vatten pärlsocker
Lite längre ner länkar jag till andra recept av mina brödpuddingar med vanligt vitt formbröd. Och den andra strödde jag strösocker över och brände av och sedan hade jag en karamellsås från ett annat tillfälle som ringlades på
Dra av den från värmen, rör om så att all choklad smälter och låt det svalna. Klä en brödform som rymmer ca 1 l med plastfolie. Frys i 15 minuter. Ta ut formen ur frysen 15 min före serveringen. 12 dl grädde
Stek champinjoner, vitkål och ingefära i lite olja och smaka av med salt. Carro hade köpt med sig deg från en asiatisk butik i Uppsala och sedan improviserade vi ihop fyrasorters fyllningar
Det finns en deg man kan göra många goda sorters kakor av och det är mördeg. Blanda inte ihop den med smördeg som är den deg du bakar paj och wienerbröd av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.